Fremtidens bistand: Udviklingssamarbejde i krydsfeltet mellem fattigdomsreduktion, bæredygtig udvikling og globale fællesgoder - Engberg-Pedersen, Poul (Økonomi & Politik, 2026)
Fattigdomsbekæmpelse er hovedmålet for Danmarks udviklingsbistand og internationale udviklingssamarbejde. Over årene er flere mål blevet lagt oveni, specielt menneskerettigheder. Den dominerende bistandsfortælling om lokal fattigdomsbekæmpelse, som styres af udviklingslandene, må ændres, fordi globale problemer og mål uundgåeligt vælter ind over udviklingspolitikken: klimaforandringer, statssammenbrud, flygtninge, kapitalflugt, finansiel ustabilitet, stigende ulighed.