Redaktionelt forord - Marcussen, Martin (Økonomi & Politik, 2026)
I internationale undersøgelser bliver dansk bistandspolitik ofte kåret som den absolut bedste, der findes. Danmark er verdensmester i bistand. Det handler ikke kun om, at Danmark hører til de lande i verden, der investerer mest i udviklingsbistand i forhold til dets størrelse. For at vinde verdensmesterskabet kræves endvidere, at bistandspolitikken er sammentænkt med andre politikker såsom handel, migration, miljø, sikkerhed og teknologiskudvikling (www.cgdev.org).