Otte opmærksomhedspunkter ved evaluering af politiske reformer - Balle Hansen, Morten; Nielsen Breidahl, Karen; Furubo, Jan-Eric; Halvorsen, Anne (Økonomi & Politik, 2026)
Denne artikel analyserer udfordringer knyttet til evalueringer af større politiske reformer. Den er baseret på en metaevaluering af evalueringen af NAV-reformen i Norge, der både var en betydelig reorganisering af statslig, regional og kommunal forvaltning og en socialpolitisk reform. Metaevalueringer vurderer nytten af en eller flere evalueringer og må ikke forveksles med metaanalyser. Formålet med denne metaevaluering var at udlede nogle generelle principper for organiseringen af evalueringer af store politisk administrative reformer.