Redaktionelt forord - Marcussen, Martin (Økonomi & Politik, 2026)
Krig er alt for vigtig til, at det alene kan overlades til politikerne at diskutere, hvorvidt, hvornår, hvordan og med hvilke konsekvenser Danmark skal i krig. Danmark har i flere årtier været en krigsførende nation, og der er bred politisk opbakning til at den aktivistiske udenrigspolitik i meget udstrakt grad skal være militaristisk. Faktisk så stor opbakning, at der er overraskende lidt diskussion blandt politiske partier indbyrdes, når den til enhver tid siddende regering træffer beslutning om en militær indsats det ene eller andet sted i verden. At påstå at Danmarks kontinuerlige krigsindsats er blevet direkte afpolitiseret, er nok at gå for langt...