Anmeldelse: Jørgen Grønnegård Christensen anmelder Magtudredningens slutrapport fra 2003 - Christensen, Jørgen Grønnegård (Økonomi & Politik, 2026)
Det er i år 20 år siden, at Magtudredningen blev sat i værk, og 15 år siden, at slutrapporten Magt og demokrati i Danmark blev offentliggjort. Det blev i alt til et halvt hundrede bøger og en 30 mindre skrifter. Det var en koncentreret satsning på en halvt hundrede millioner kroner, som man sjældent kommer til at opleve. Tilmed en, der var blevet til på politisk, det vil sige Folketingets, initiativ. Fornemmelsen var dengang, at magten stille og roligt var sivet væk fra Folketinget. Dermed var Hørups gamle ord om »ingen over og ingen ved siden af Folketinget« reduceret til en talemåde, som nok var på sin plads ved højtidsfyldte fejringer, men som savnede bund i virkeligheden.