Temaredaktørens forord - Christiansen, Peter Munk (Økonomi & Politik, 2026)
Folkestyret har det »i mange henseender … bedre, end man kunne forvente, når man tager efterkrigstidens stærke pres mod nationalstaten og de demokratiske institutioner i betragtning. Der er fortsat demokratisk livskraft i den danske befolkning og en betydelig demokratisk robusthed i de politiske institutioner. Men alting er ikke gået godt eller godt nok.