Ideen om partnerskaber – et svingende pendul? - Thomsen, Sabine Canto; Lynenskjold, Anna Katrine (Økonomi & Politik, 2026)
Partnerskaber er på alles læber i NGO-branchen, og det er der en god grund til. For det første er partnerskaber FN’s 17. Verdensmål, der opfordrer sektorer til at arbejde tættere sammen om at udvikle bæredygtige løsninger. For det andet er evnen til at indgå i partnerskaber med erhvervslivet samtidig ét af de parametre, som danske NGO’er bliver målt på, hvis de ønsker at modtage offentlige bistandsmidler. Én ting er imidlertid, at alle taler om partnerskaber. Noget andet er, hvordan NGO’er reagerer på den politiske begejstring, der har spredt sig både globalt og nationalt. Vi har undersøgt, hvordan ti danske NGO’er har adopteret idéen om partnerskaber i praksis. Resultaterne viser primært to adfærdsmønstre. Størstedelen konvergerer med den politiske dagsorden, mens enkelte NGO’er divergerer.