Udenrigspolitik uden rige - navigation for en nation i oprørte verdenshave - Hoydal, Høgni (Økonomi & Politik, 2025)
”Navigare necesse est, vivere non necesse”. Det er nødvendigt at sejle, ikke at overleve. For Færøerne kan det gamle motto og det romerske ordsprog omskrives til: Det er nødvendigt at sejle – for at overleve. Eller: Det er nødvendigt at kunne navigere i eget hav og på verdenshavene. Som mennesker. Som folk. Som nation. Det har været den konkrete nødvendighed i hverdagen for fordums generationer i Færøerne. Det har været den afgørende for