Temaredaktørens forord: Færøernes rolle i verden set udefra og indefra - West, Hallbera; Jørs, Petra Mathilde (Økonomi & Politik, 2025)
Færøernes rolle i verden er under forandring. Selvom Færøerne som en del af Kongeriget Danmark ikke har status som suveræn stat, har landet i stigende grad formået at udnytte og udvide sit internationale handlerum. Denne udvikling kan dels forklares af en række interne forhold – såsom politisk vilje og institutionel kapacitet – og af eksterne dynamikker, herunder strukturelle ændringer i det internationale system og stigende geopolitiske spændinger.