Om de kommunale fællesskaber, grønne drømme, og hvordan samarbejde kan gøre det hele til virkelighed - Hansen, Birgit; Hemmingsen-Alberg, Andreas (Økonomi & Politik, 2025)
Hvorfor skal kommunerne være en del af den grønne omstilling og mere specifikt den grønne trepart? I denne artikel diskuterer vi, hvordan kommunerne sammen med de andre aftaleparter kan realisere de store ambitioner i Grøn Trepart. Det er ved den lokale forankring i de 23 lokale treparter med kommunerne, repræsentanter fra Danmarks Naturfredningsforening og Landbrug & Fødevarer, at de gode, lokale og holdbare løsninger findes, som fungerer for lige netop den lokale geografi. Det er her, at den lokale landmand kender sin jord bedst og naturrepræsentanten har kendskab til den lokale flora og fauna. Kommunerne er for bordenden, da de er planmyndighed, og dermed er med til at sikre den lokale forankring og det lokale medejerskab. Men det kommer til at kræve godt og tæt samarbejde mellem alle parter, hvis de grønne drømme skal blive til virkelighed.