Klimahandling i de danske kommuner – hvad er status? - Esbjørn, Anna (Økonomi & Politik, 2025)
Som det første land i verden har alle danske kommuner frivilligt udviklet ambitiøse klimahandlingsplaner efter C40 Cities internationale standard for klimaplanlægning. Nu er kommunerne i gang med at implementere planerne. Tænketanken CONCITO følger kommunernes klimaarbejde og udgav i foråret 2025 den første statusrapport, der systematisk analyserer, hvordan det går med implementeringen af klimahandling i de danske kommuner. Artiklen giver en status på fremdriften inden for centrale områder i kommunernes klimaarbejde og peger på, hvor der er behov for et øget tempo, yderligere indsatser eller en ændret kurs for at fremme en målrettet grøn omstilling. Herudover ser artiklen på organiseringen af klimaarbejdet i kommunerne og argumenterer for et tydeligt lederskab og samarbejde på tværs af politiske og administrative niveauer, så de høje klimaambitioner kan blive til virkelighed.