Målkonflikter står i vejen for mindre ulighed i sundhed - Diderichsen, Finn; Paldam Folker, Anna (Økonomi & Politik, 2024)
Social ulighed i sundhed er et problem, som ingen har gavn af, som alle siger, der bør gøres noget ved, men som alligevel gradvist vokser sig større og større. Er det mangel på forskning og viden, er det mangel på politisk prioritering, eller er det et vildt og ustyrligt problem, som unddrager sig rationel analyse? Vi skal her argumentere for, at det er et spørgsmål, hvor der findes megen viden, men hvor prioritering og implementering af effektive indsatser blokeres af implicitte interesse- og målkonflikter, som derfor bør tydeliggøres og underkastes nødvendige – omend svære – politiske prioriteringer. Samtidig er der også flere synergier med et potentiale, som kan udnyttes bedre end i dag.