Forfatteren som sundhedsfremmer - Glaz Serup, Martin (Økonomi & Politik, 2024)
Artiklen vil kort introducere feltet kultur og sundhed i Danmark, samt beskrive Rewritalize-projektet, der finder sted i regi af Region Hovedstandens Psykiatri, hvor der faciliteres forfatterdrevne skrivegrupper i sundhedsfremmende kontekster. Hvori består forfatternes faglighed i den sammenhæng? Hvordan kan skrivegrupperne tænkes at være værdiskabende for den mentale sundhed? Én ’tese’ er at kunstens og litteraturens indbyggede funktionsløshed eller ’ubestemthed’ i høj grad er medvirkende til at gøre den faciliterede omgang med kunsten og litteraturen til et sted for recovery og lindring.