Singing Theories of Conspiracy – Anti- Corona Songs as Political Protest in Denmark and Sweden - Önnerfors, Andreas (Økonomi & Politik, 2024)
Denne artikel udforsker tilgangen til COVID-19-pandemien (2020-2023) i den globale konspirationskultur og fokuserer på anti-corona-musik i Danmark og Sverige. Artiklen undersøger sange som udtryk for politisk protest drevet af konspirationstænkning. Dette studie analyserer fire sange (to fra hhv. Danmark og Sverige) gennem deduktiv og induktiv kodning af tekster og observation af optræden online. Sangene udtrykker typiske retoriske strategier og narrative troper, der findes i online anti-vaccine-retorik og musik i det tyske anti-vaccine-miljø. De danske sange afbilleder ”Men in Black”-konfronterende kultur, mens de svenske gengiver Frihedsbevægelsens vage ønsker om frihed. Artiklen generaliserer ikke på grund af den lille ”sample” størrelse, men forsøger at kontekstualisere sangene i forhold til politisk protestkultur.