Magt og afmagt: konspirationsteorier i Danmark og udlandet - Peters, Rikke; Grotle Rasmussen, Kasper (Økonomi & Politik, 2024)
Konspirationsteorier fylder meget i den nationale og internationale samfundsdebat. Et opslag i nyhedsdatabasen Infomedia på ordet ”konspirationsteori” giver ca. 8.900 omtaler i traditionelle medier siden 1990, heraf ca. 8.700 siden 11. september 2001. Tiden fra november 2019 til nu tegner sig for ca. 3.500 omtaler, hvilket peger på, at udviklingen er stigende. Sociale medier spiller en væsentlig rolle for udbredelsen af konspirationsteorier. Her har man nemlig mulighed for at møde, dele og bidrage til konspirationsteoriernes udlægning af verdens tilstand i opposition til officielle forklaringer fra myndigheder, traditionelle medier og andre kilder, der gennem tiden er blevet betragtet som autoritative.