Redaktionelt forord: Den offentlige løndannelse. Mellem økonomi og politik - Marcussen, Martin (Økonomi & Politik, 2015)
På universiteternes videreuddannelser for mellemledere i den offentlige sektor har det ofte været fast pensum at forstå, at frontlinjemedarbejdere typisk er motiveret af at gøre noget godt for samfundet og medborgerne – Public Service Motivation. Man er endog gået skridtet videre og har fastslået, at decentrale lønforhandlinger og løntilskud kunne have direkte negative konsekvenser for de offentlige ansattes motivation.