Ligestilling og mangfoldighed: Fortsatte skævheder i og udfordringer for dansk erhvervsliv - Muhr, Sara Louise; Just, Sine Nørholm (Økonomi & Politik, 2023)
I sidste magtudredning blev det påpeget, at kønsmagten er under sociokulturel forandring, mens den politisk og økonomisk forbliver ulige fordelt i mænds favør. I de 20 år, der er gået, er det dog ikke lykkedes at rette op på det forhold. Snarere er Danmark sakket bagud på internationale ligestillingsranglister, særligt når det kommer til økonomisk magt. I denne artikel præsenterer vi dels de nyeste tal på området, dels argumenterer vi for, at ligestillingsdagsordenen må suppleres med et bredere blik for mangfoldighed. Særligt mangler der intersektionel forskning, dvs. forskning om de dynamiske relationer mellem forskellige identitetsdimensioner – og disses betydning for individers og gruppers muligheder for at tiltage sig og udøve magt. Vi fokuserer på de fortsatte skævheder i og udfordringer for dansk erhvervsliv, men peger også på deres bredere konsekvenser i et magtperspektiv