Den funktionelle indkomstfordeling i Danmark i mellemkrigsårene - Pedersen, Peder J. (Økonomi & Politik, 2026)
I det danske nationalregnskab findes der først fra 1947 opgørelser over lønsummens størrelse, som gør det muligt at følge udviklingen den funktionelle indkomstfordeling aggregeret og i de enkelte erhverv For årene før 1947 har P. Milhøj (1954, p. 110-115, herefter PM) beregnet skøn over lønandelen for perioden 1921-46¹). PM’s skøn viser et fald i lønandelen på ca. 10 pct.points fra primo 1920’erne til primo 1940’erne, jvf. PM (1954, tabel 46, p. 113) og nedenfor.