Max Webers bureaukratianalyse: Misforståelser og muligheder - Larsen, Bøje (Økonomi & Politik, 2026)
Max Webers bureaukratimodel er en af de oftest nævnte modeller i den organisationssociologiske litteratur. I en undersøgelse af bidragene til Handbook of Organizations fandt James March således (1965 s. XII), at Weber var en af de hyppigst citerede forfattere overhovedet 2). Ser man specielt på lærebøger og oversigtsværker i organisationsteori, kan man næsten altid gå ud fra at Webers model omtales.