De folkevalgtes reducerede indflydelse i det kommunale skatteligningsarbejde - Larsen, Bøje (Økonomi & Politik, 2026)
Arbejdet med skatteligning Danmark er bl. a. karakteriseret ved, at folkevalgte lægfolk formelt set indtager en central placering For hver kommune eksisterer således en ligningskommission hvis medlemmer er udpeget af kommunalbestyrelsen Medlemmerne er sædvanligvis partipolitisk aktive borgere, eventuelt kommende eller forhenværende kommunalbestyrelsesmedlemmer. Det er ligningskommissionens opgave at foretage skatteligningen. De ansatte embedsmænd i den kommunale skatteforvaltning optræder formelt set kun i en hjælperolle.