Udviklingen i den internationale og den danske økonomi - * (Økonomi & Politik, 2026)
De tiltagende grænsestridigheder mellem Iran og Irak blev til egentlig krig mellem de to lande den 22. september. Udsigten til, at krigen kunne medføre en blokering af det vigtige Hormuzstræde, hvorigennem der dagligt fragtes en tredjedel af verdens olieforsyning, medførte øjeblikkelig uro på de internationale valutamarkeder. Pund og dollar blev styrket, mens D-mark, schweizerfranc og yen blev svækket, fordi disse lande var meget afhængige af olieleverancer fra det krigsramte område. Uroen blev dog kun kortvarig. Flere OPEC-lande hævede efterfølgende olieproduktionen og afbødede dermed delvist bortfaldet af olieeksporten fra de krigsførende lande. Men trækker krigen i langdrag, eller udvides den til andre lande omkring Den Persiske Golf, kan der igen ventes uro på såvel olie- som valutamarkederne.