Lokalkultur og officiel >>kultur<< - Christiansen, Palle Ove (Økonomi & Politik, 2026)
De fleste mennesker, som bor i Danmark, er juridisk set danskere. Men hvad der får os til at føle os som danskere, er tit svært at udtrykke. Selvidentifikationen bliver ofte først vakt, når vi f.eks. trues på vores frihed eller befinder os i et fremmed land, som er markant forskelligt fra vores eget. I sådanne situationer kommer små nuancer, som vi i det daglige ikke beskæftiger os særligt med, til at blive værdifulde knager for vores identitet. Lige pludselig kan vi i et videre perspektiv karakterisere træk af vores egen særlige samhandlingsform, vores sproglige egenart og vores specielle fysiske miljø.