Flerniveau-planlægning af det offentliges udgiftspolitik - Thygesen, Inge (Økonomi & Politik, 2026)
Behovet for en gennemtænkt og politisk bevidst ressourceallokering inden for den offentlige sektor er naturligvis permanent, og man kunne derfor tro, at den udgiftspolitiske koordinering kunne baseres på alment gyldige metoder og uændrede administrative procedurer. Men meget tyder på, at de samfundsøkonomiske vanskeligheder nu er af et sådant omfang og især af en sådan varighed, at opgaven ændrer karakter, hvilket man gør vel i at iagttage ved tilrettelæggelsen af planlægningen af den offentlige sektors indsats i 80’erne.