Oprør fra Midten nedlægges med Magt - Meyer, Niels I. (Økonomi & Politik, 2026)
Niels Kærgaard har skrevet en artikel med titlen »Magt og Oprør fra Midten«.¹) Han savner »systemværker med en samlet analyse af det moderne samfund« og hilser Lindbergs Magt fra 1933 og Oprør fra Midten (1978) velkommen som to sådanne systemværker fra dette århundredes Danmark. Dog synes Magt at være mere velkommen end Oprør fra Midten (OFM) at dømme efter den følgende tekst. Det skal imidlertid ikke afholde mig fra at udtrykke min glæde over, at Kærgaard går ind på OFM’s mere utraditionelle forslag set fra en fagøkonoms synspunkt.