De politiske partier og de kommunale valg - Bentzon, Karl-Henrik (Økonomi & Politik, 2026)
Emnet for artiklen er en undersøgelse af de politiske partiers stigende kontrol med de kommunale valg og de videre konsekvenser heraf. I forbindelse hermed undersøges dog også ændringer i sammensætningen af de upolitiske lister ved de kommunale valg i 1970. Det vises i den forbindelse, at de upolitiske lister er i færd med at blive præget af de såkaldte græsrodsbevægelser. At de politiske partier i dag har en tilsyneladende så stærk stilling i kommunalpolitikken giver anledning til overvejelser om, hvorvidt der også i vælgernes bevidsthed indtræder en art landspolitisering af de kommunale valg. Det vises i den forbindelse, at der er en betydelig lighed mellem udfaldet af de kommunale valg og et eventuelt samtidigt afholdt folketingsvalg. En sådan konstateret sammenhæng har betydelig interesse ved overvejelser omkring udfaldet af det kommende kommunalvalg i november 1981. *]:pointer-events-auto R6Vx5W_threadScrollVars scroll-mb-[calc(var(–scroll-root-safe-area-inset-bottom,0px)+var(–thread-response-height))] scroll-mt-[calc(var(–header-height)+min(200px,max(70px,20svh)))]" dir="auto" data-turn-id="request-6a953eb8-f024-83eb-b5e5-5868b7a4dc69-3" data-turn-id-container="request-6a953eb8-f024-83eb-b5e5-5868b7a4dc69-3" data-testid="conversation-turn-18" data-turn="assistant"> <div class="text-base my-auto mx-auto pb-8 [–thread-content-margin:var(–thread-content-margin-xs,calc(var(–spacing)*4))] @w-sm/main:[–thread-content-margin:var(–thread-content-margin-sm,calc(var(–spacing)*6))] @w-lg/main:[–thread-content-margin:var(–thread-content-margin-lg,calc(var(–spacing)*16))] px-(–thread-content-margin)"> <div class="[–thread-content-max-width:40rem] @w-lg/main:[–thread-content-max-width:48rem] mx-auto max-w-(–thread-content-max-width) flex-1 group/turn-messages focus-visible:outline-hidden relative flex w-full min-w-0 flex-col agent-turn" data-conversation-screenshot-content="">