Makroøkonomiske effekter af olieprischok. - Hefting , Tom; Nielsen, Søren Bo (Økonomi & Politik, 2026)
Sigtet med nærværende artikel er at give en oversigt over de væsentligste makroøkonomiske konsekvenser af kraftige olieprisforhøjelser for en mindre åben økonomi som den danske. Artiklen rapporterer nogle resultater fra to studier af denne problemstilling, dokumenteret i Nielsen (1983b) og Hefting (1983a og b).