Planlægningsproblemer dansk energipolitik. - Gertz, Erik (Økonomi & Politik, 2026)
Da den første energikrise ramte også Danmark i begyndelsen af 1970’erne, var det umiddelbare problem, man stod overfor, et egentligt forsyningsproblem, hvor de nedskårne leverancer skulle fordeles på en hensigtsmæssig måde under hensyntagen til de aktuelle og mulige kommende leveringsvanskeligheder.