Socialistisk Internationale, Socialdemokratiet og dansk udenrigspolitik - Pedersen, Ole Karup (Økonomi & Politik, 2026)
Efter den socialdemokratiske afgivelse af regeringsmagten i september 1982 har det fra flere sider været hævdet, at partiet har ændret standpunkter på vigtige områder inden for dansk udenrigspolitik. Den offentlige debat har været heftigst forbindelse med de såkaldte raket-debatter i maj og november 1983.