Partierne og klasserne forskydninger i 1970erne - Andersen, Jørgen Goul (Økonomi & Politik, 2026)
Oftest beskrives 1970’erne som en periode kendetegnet ved generelle opløsningstendenser partisystemet: Politisk mistillid (af journalister undertiden benævnt »>politikerlede«<), vælgermæssig ustabilitet samt opløsning af forbindelsen mellem klasse og parti.