Budgetstriden i EF - Sørensen, Carsten Lehmann (Økonomi & Politik, 2026)
>>EF’s hidtil værste krise«<, >>EF’s skæbne time<<, >>EF truet af sammenbrud«<, >>EF på falittens rand«<, lyder et udpluk af disse måneders avisoverskrifter. De dramatiske og skæbnesvangre toner nåede et foreløbigt højdepunkt ved forhandlingssammenbruddet på Athen-topmødet i december 1983. Medens flere og flere problemer omkring budgettet tårner sig op, blotlægges EF’s mangel på ledelse og idé.