Overskudsdeling og mulighederne for en længerevarende indkomstpolitik - Jensen, Mogens (Økonomi & Politik, 2026)
I december 1979 fremlagde den daværende socialdemokratiske mindretalsregering forståelse med fagbevægelsen en såkaldt helhedsløsning!. I denne indgik en række lønpolitiske tiltag og som modvægt hertil et beslutningsforslag om obligatorisk overskudsdeling. Som bekendt faldt overskudsdelingen og indgrebet overfor det bevægelige lønsystem til jorden.