Efterspørgselsregulering på medicinområdet ved hjælp af forbrugerbetaling - Søgaard, Jes (Økonomi & Politik, 2026)
Medicin er en af de få sundhedsydelser, som forbrugeren må betale direkte for. Prisen som rationeringsmekanisme er ikke blevet erstattet helt af behovsvurderinger. Sammenlignet med andre europæiske landes forsikringsordninger på medicin området betaler den danske forbruger en dog en forholdsvis stor andel af medicin forbruget direkte.