Efterspørgsel efter sundhed og sundheds ydelser - anvendelse af økonomiske modeller på sundhedsområdet* - Petersen, Niels Christian (Økonomi & Politik, 2026)
<div class="min-h-8 text-message relative flex w-full flex-col items-end gap-2 text-start break-words whitespace-normal outline-none keyboard-focused:focus-ring [.text-message+&]:mt-1" dir="auto" tabindex="0" data-message-author-role="assistant" data-message-id="08c2f35e-4a33-4fdd-a656-166247ac715d" data-message-model-slug="gpt-5-6" data-turn-start-message="true"> Omkostningsudviklingen i sundhedssektoren har gennem de senere år med jævne mellemrum været genstand for politisk debat. Det har således været diskuteret, om indførelse af patientbetaling for visse sundhedsydelser kan medvirke til opbremsning af væksten i omkostningerne, og om indførelse af afgifter for konsultation hos praktiserende læger vil mindske antallet af »unødvendige« konsultationer. Dette problemfelt vedrører samspillet mellem pris og efterspurgt mængde sundhedsydelser, et helt centralt tema inden for sundhedsøkonomien.