Prioritering inden for arbejdsmiljøområdet - Lindeneg, Klavs (Økonomi & Politik, 2026)
<div class="mt4SwW_editor [–wb-text-primary:var(–text-primary)] [–wb-text-secondary:var(–text-secondary)] [–wb-text-tertiary:var(–text-tertiary)] [–wb-surface-primary:var(–bg-primary)] [–wb-surface-secondary:var(–bg-tertiary)] [–wb-border:rgb(0_0_0/7%)] [–wb-border-hover:rgb(0_0_0/7%)] [–wb-divider:var(–border-light)] [–wb-focus:var(–border-strong)] [–wb-control-border:var(–interactive-border-focus)] [–wb-entity-accent:var(–theme-entity-accent)] [–wb-accent:var(–interactive-label-accent-default)] [–wb-on-accent:var(–bg-primary)] [–wb-interactive-background:var(–interactive-bg-accent-default)] [–wb-selection:var(–theme-user-selection-bg,var(–selection))] [–wb-radius-sm:var(–radius-sm)] [–wb-shadow-lg:var(–shadow-lg)] [–wb-font-sans:var(–font-sans)] [–wb-font-mono:var(–font-mono)] [–wb-shimmer-dark-contrast:var(–gray-550)] [–wb-shimmer-dark-secondary:var(–text-tertiary)] [–wb-radius:24px] [–wb-shadow:0_4px_80px_rgb(0_0_0/2%)] [contain:none] writing-block-editor markdown-new-styling relative flow-root" data-task-list-drag-label="Omarranger tjeklistepunkt"> <div class="outline-none data-[writing-block-fullscreen-editor]:min-h-[75vh] ProseMirror markdown prose dark:prose-invert w-full min-h-6 break-words focus:outline-none" dir="auto" contenteditable="true" translate="no" data-writing-block-fullscreen-editor-region="true" data-writing-block-fullscreen-editor-layout="inline" aria-disabled="false"> I »Økonomi & Politik 1984/4« redegør H. Nepper-Christensen og I. Frölich fra Direktoratet for Arbejdstilsynet for, hvordan økonomiske konsekvensberegninger indgår som en del af prioriteringsgrundlaget på arbejdsmiljøområdet. Blandt nogle hovedproblemer ved den eksisterende praksis nævnes utilfredsstillende beregningsmetoder og manglende – eller utilstrækkelig kvalitet af – det eksisterende datagrundlag. Nedenfor vil en alternativ måde at gribe prioriteringsproblemet an på, der kan løse nogle af de omtalte problemer, blive skitseret. <div class="pointer-events-none absolute inset-0 rounded-[inherit] z-[2] [box-shadow:inset_0_0_0_1px_var(–oai-wb-border)] group-hover/writing-block-surface:[box-shadow:inset_0_0_0_1px_var(–oai-wb-border-hover)]" data-writing-block-fullscreen-shell-border="true" aria-hidden="true">