Nogle økonomiske konsekvenser af en aldrende befolkning og et faldende folketal - Leeson, Graham W. (Økonomi & Politik, 2026)
I de senere år er der sket en stigning i interessen for de demografiske, sociale og økonomiske konsekvenser af en aldrende befolkning og et faldende folketal. Dette er især sket i Vesteuropa og Nordamerika, hvor den demografiske udvikling domineres af disse fænomener. Interessen for den aftagende befolkningsvækst går i hvert tilfælde tilbage til 1930’erne.