Arbejdstidsforkortelse i historisk perspektiv - Schmidt-Sørensen, Jan Beyer (Økonomi & Politik, 2026)
Begrebet arbejdstidsforkortelse skal sættes et historisk perspektiv med det formål at beskrive udviklingen arbejdstiden over et livsforløb for den enkelte person i arbejdsstyrken. Herunder vurderes hvilke arbejdstidsforkortelsesvariable, der har været mest betydende perioden 1911-1983. Det er primært udviklingen for en fuldtidsbeskæftiget person på det manuelle arbejdsmarked, der undersøges.