Forskningsevaluering og forskningspolitik - Andersen, Ria; Hansen, Hanne Foss (Økonomi & Politik, 2026)
I Danmark såvel som i en lang række andre vestlige lande er forskningsevaluering blevet firsernes forskningspolitiske mode ord. Baggrunden er det generelle pres for besparelser i den offentlige sektor kombineret med en voksende tro på forskningens potentiale forhold til samfundsmæssig problemløsning.