Overenskomster og indkomstpolitik - Holler, Manfred; Paldam, Martin (Økonomi & Politik, 2026)
Det er ikke for meget sagt, at der hvert andet år udbryder et farligt kaos med lammelser i den økonomisk-politiske beslutningsproces her i landet, medens det store overenskomstspil kører. Det minder mangt og meget om den måde, hvorpå de i USA vælger deres præsidenter: på den ene side er det særdeles reelt og vigtigt, hvad der sker på den anden side er det en utroligt tidkrævende og beslutningslammende proces, hvor mangt og meget tager sig ud som det rene cirkus. Hver gang, er der mange, der spørger, om det ikke kunne gøres på en mere >>rationel<< måde.