Marshall-planens betydning for dansk økonomi - Andersen, Poul Nyboe (Økonomi & Politik, 2026)
Jeg vil gå frem på den måde at jeg først interesserer mig for sammenligninger mellem det første og det sidste Marshallår og også kommer noget ind på langtidsprogrammet, og derefter ser lidt nærmere på det faktiske forløb periode for periode fra 1948 og frem til 1952 opdelt i tre efter min mening naturligt afgrænsede tidsrum. Først et par officielle vurderinger. Udenrigsministeriet har i 1952 udsendt to forskellige pjecer om Danmark og Marshallplanen. Den ene på dansk: