Politisk kronik, 2. halvår 1993 - Bille, Lars (Økonomi & Politik, 2026)
*]:pointer-events-auto R6Vx5W_threadScrollVars scroll-mb-[calc(var(–scroll-root-safe-area-inset-bottom,0px)+var(–thread-response-height))] scroll-mt-[calc(var(–header-height)+min(200px,max(70px,20svh)))]" dir="auto" data-turn-id="request-WEB:0213a1c0-5dac-4c2d-aef8-bdfda9e5c446-19" data-turn-id-container="request-WEB:0213a1c0-5dac-4c2d-aef8-bdfda9e5c446-19" data-testid="conversation-turn-40" data-turn="assistant"> <div class="text-base my-auto mx-auto pb-8 [–thread-content-margin:var(–thread-content-margin-xs,calc(var(–spacing)*4))] @w-sm/main:[–thread-content-margin:var(–thread-content-margin-sm,calc(var(–spacing)*6))] @w-lg/main:[–thread-content-margin:var(–thread-content-margin-lg,calc(var(–spacing)*16))] px-(–thread-content-margin)"> <div class="[–thread-content-max-width:40rem] @w-lg/main:[–thread-content-max-width:48rem] mx-auto max-w-(–thread-content-max-width) flex-1 group/turn-messages focus-visible:outline-hidden relative flex w-full min-w-0 flex-col agent-turn" data-conversation-screenshot-content=""> <div class="min-h-8 text-message relative flex w-full flex-col items-end gap-2 text-start break-words whitespace-normal outline-none keyboard-focused:focus-ring [.text-message+&]:mt-1" dir="auto" tabindex="0" data-message-author-role="assistant" data-message-id="b7e10bc3-35a2-4468-8058-2ff5332099ea" data-message-model-slug="gpt-5-6" data-turn-start-message="true"> Medens det første halvår af 1993 havde budt på nok så skelsættende politiske forandringer i form af et regeringsskifte uden folketingsvalg, dannelsen af den første flertalsregering siden 1971, vedtagelsen af omfattende reformer på skatte-, arbejdsmarkeds- og dagpengeområdet samt endnu en folkeafstemning om Maastricht- og Edinburghaftalerne, blev det andet halvår – udover kommunalvalget den 16. november – først og fremmest præget af en række enkeltsager, hvor oppositionen satte spørgsmålstegn ved regeringens troværdighed, eller hvor regeringspartiernes evne og vilje til at holde sammen på og bevare deres meget spinkle flertal blev sat på prøve.