Reformer af velfærdsstatens institutioner - Christiansen, Peter Munk (Økonomi & Politik, 2026)
*]:pointer-events-auto R6Vx5W_threadScrollVars scroll-mb-[calc(var(–scroll-root-safe-area-inset-bottom,0px)+var(–thread-response-height))] scroll-mt-[calc(var(–header-height)+min(200px,max(70px,20svh)))]" dir="auto" data-turn-id="request-WEB:0213a1c0-5dac-4c2d-aef8-bdfda9e5c446-14" data-turn-id-container="request-WEB:0213a1c0-5dac-4c2d-aef8-bdfda9e5c446-14" data-testid="conversation-turn-30" data-turn="assistant"> <div class="text-base my-auto mx-auto pb-8 [–thread-content-margin:var(–thread-content-margin-xs,calc(var(–spacing)*4))] @w-sm/main:[–thread-content-margin:var(–thread-content-margin-sm,calc(var(–spacing)*6))] @w-lg/main:[–thread-content-margin:var(–thread-content-margin-lg,calc(var(–spacing)*16))] px-(–thread-content-margin)"> <div class="[–thread-content-max-width:40rem] @w-lg/main:[–thread-content-max-width:48rem] mx-auto max-w-(–thread-content-max-width) flex-1 group/turn-messages focus-visible:outline-hidden relative flex w-full min-w-0 flex-col agent-turn" data-conversation-screenshot-content=""> <div class="min-h-8 text-message relative flex w-full flex-col items-end gap-2 text-start break-words whitespace-normal outline-none keyboard-focused:focus-ring [.text-message+&]:mt-1" dir="auto" tabindex="0" data-message-author-role="assistant" data-message-id="99d506d7-db1c-4f1a-b7a3-32e7066da94a" data-message-model-slug="gpt-5-6" data-turn-start-message="true"> Det er ikke mærkeligt, hvis danskeren kan have lidt svært ved at finde ud af velfærdsstaten. Hun ved, at hun betaler nogle af de højeste skatter i verden. Hun ved selvfølgelig også, at der hertil svarer udgifter, der er blandt verdens højeste. Alligevel er der åbenbare mangler ved de eksisterende ydelser og institutioner. Der er ventelister til helt almindelige sundhedsydelser, og der er ventelister på daginstitutions- og uddannelsesområdet. Det forekommer klart for de fleste, at der er åbenbare mangler i ydelserne til de ældre. Og så videre. Oven i købet er der vist nok konstante nedskæringer de fleste steder.