Fiskeri i Europa- Et »Tragedy of the Commons<< perspektiv - Jensen, Carsten Lynge (Økonomi & Politik, 2026)
Fiskeriet er et af de områder hvor man med størst fordel kan etablere internationalt politisk samarbejde. Dette skyldes at fiskene ikke kender til grænser og derfor kan blive genstand for rivalisering blandt lande Teoretisk defineres fiskeressourcen som et frit gode, der er kendetegnet ved to betingelser For det første er der ingen som har ejendomsret til fiskeressourcen dvs., der er ingen som af skæres fra at udnytte ressourcen Denne betingelse betegnes som ikke-eksklusivitet da ingen ekskluderes udnyttelsen Den anden betingelse er rivaliserende forbrug dvs. at den enes forbrug af godet reducerer den mængde som bliver til rådighed for de øvrige.