>>>Den Stationære Bandit<<<- og Lobbyisme - Svendsen, Gert Tinggård (Økonomi & Politik, 2026)
Public choice teori bringer den »>økonomiske mand«< ind i den politiske arena. Adfærdsantagelsen er således, at mennesket er nyttemaksimerende og uden moral. Selvom denne kyniske antagelse ikke holder ansigt-til ansigt forhold, så kan den på en enkel måde fange essensen af større samfunds udvikling, netop fordi der her er tale om institutioner og mere upersonlige mekanismer såsom diktaturer bureaukrati, militær, interessegruppers adfærd o.s.v. Her søges »interesser«< fremført på en automatisk måde og uagtet de samfundsøkonomiske konsekvenser.