Økonomisk rationalitet og etik - Jensen , Karsten Klint; Sandøe, Peter (Økonomi & Politik, 2026)
Der er en intim, men ofte overset eller mistolket, sammenhæng mellem etik og såkaldt normativ økonomi. En korrekt forståelse af denne sammenhæng vil være af positiv betydning både for den økonomiske videnskab og for det samfund, som gør brug af økonomiske analyser. Dette er vore to hovedteser.