Betydningen af ØMUen for den finansielle sektor - Willerslev-Olsen, Klaus (Økonomi & Politik, 2026)
*]:pointer-events-auto R6Vx5W_threadScrollVars scroll-mb-[calc(var(–scroll-root-safe-area-inset-bottom,0px)+var(–thread-response-height))] scroll-mt-[calc(var(–header-height)+min(200px,max(70px,20svh)))]" dir="auto" data-turn-id="request-WEB:431e3dd0-4683-4ede-a742-2988834cf7cf-14" data-turn-id-container="request-WEB:431e3dd0-4683-4ede-a742-2988834cf7cf-14" data-testid="conversation-turn-30" data-turn="assistant"> <div class="text-base my-auto mx-auto pb-8 [–thread-content-margin:var(–thread-content-margin-xs,calc(var(–spacing)*4))] @w-sm/main:[–thread-content-margin:var(–thread-content-margin-sm,calc(var(–spacing)*6))] @w-lg/main:[–thread-content-margin:var(–thread-content-margin-lg,calc(var(–spacing)*16))] px-(–thread-content-margin)"> <div class="[–thread-content-max-width:40rem] @w-lg/main:[–thread-content-max-width:48rem] mx-auto max-w-(–thread-content-max-width) flex-1 group/turn-messages focus-visible:outline-hidden relative flex w-full min-w-0 flex-col agent-turn" data-conversation-screenshot-content=""> <div class="min-h-8 text-message relative flex w-full flex-col items-end gap-2 text-start break-words whitespace-normal outline-none keyboard-focused:focus-ring [.text-message+&]:mt-1" dir="auto" tabindex="0" data-message-author-role="assistant" data-message-id="840cda46-9f8d-4cef-8029-87ed1c664046" data-message-model-slug="gpt-5-6" data-turn-start-message="true"> Dannelsen af en økonomisk og monetær union (ØMU) mellem en række af EU’s medlemslande vil få betydelige konsekvenser for de finansielle virksomheder både i de lande, som i første omgang kommer til at deltage i ØMU’en, og i de lande, der kommer til at stå uden for. Der vil være kortsigtede konsekvenser knyttet til selve overgangsprocessen og den hermed forbundne politiske, økonomiske og juridiske usikkerhed, som hele projektet på nuværende tidspunkt er præget af. Efter overgangsfasen og måske allerede under denne vil mere langsigtede konsekvenser som følge af forskydninger i konkurrencevilkårene på de forskellige finansielle delmarkeder slå igennem.