Dansk forskningspolitik fra finkultur til national strategi - Jensen, Bjarne Lundager (Økonomi & Politik, 2026)
Der er bred politisk enighed om nødvendigheden af øgede investeringer i forskning og teknologisk udvikling i Danmark, men usikkerhed om hvordan den danske forskningspolitik skal styres og organiseres. Skiftende regeringer har siden slutningen af 1980’erne. taget forsigtige skridt retning af en øget samordning og koordinering af den danske forsknings-politik, der foreløbig kulminerede med dannelsen af Forskningsministeriet i 1993. Den forskningspolitiske udvikling har ikke handlet så meget om hverken en liberal eller socialdemokratisk ideologi, men om at det politiske system er på vej til at erobre nye områder i samfundet.