Disciplinære og trans disciplininære forskere i danske samfundsvidenskaber - Andersen, Heine (Økonomi & Politik, 2026)
Blandt de mange drastiske ændringer i forskningens rammer og organisering, der er foregået siden 2. Verdenskrig, er en af de mest markante forskydningen fra den universitets forankrede, disciplinbaserede forskning henmod forskning, der er forankret i institutioner udenfor universiteterne og/eller som er organiseret ud fra andre principper for arbejdsdeling og problemafgrænsning end den klassiske disciplinopdeling. Tendensen har også gjort sig gældende for samfundsvidenskabernes vedkommende.