Anmeldelser - * (Økonomi & Politik, 2026)
*]:pointer-events-auto R6Vx5W_threadScrollVars scroll-mb-[calc(var(–scroll-root-safe-area-inset-bottom,0px)+var(–thread-response-height))] scroll-mt-[calc(var(–header-height)+min(200px,max(70px,20svh)))]" dir="auto" data-turn-id="request-WEB:431e3dd0-4683-4ede-a742-2988834cf7cf-10" data-turn-id-container="request-WEB:431e3dd0-4683-4ede-a742-2988834cf7cf-10" data-testid="conversation-turn-22" data-turn="assistant"> <div class="text-base my-auto mx-auto pb-8 [–thread-content-margin:var(–thread-content-margin-xs,calc(var(–spacing)*4))] @w-sm/main:[–thread-content-margin:var(–thread-content-margin-sm,calc(var(–spacing)*6))] @w-lg/main:[–thread-content-margin:var(–thread-content-margin-lg,calc(var(–spacing)*16))] px-(–thread-content-margin)"> <div class="[–thread-content-max-width:40rem] @w-lg/main:[–thread-content-max-width:48rem] mx-auto max-w-(–thread-content-max-width) flex-1 group/turn-messages focus-visible:outline-hidden relative flex w-full min-w-0 flex-col agent-turn" data-conversation-screenshot-content=""> <div class="min-h-8 text-message relative flex w-full flex-col items-end gap-2 text-start break-words whitespace-normal outline-none keyboard-focused:focus-ring [.text-message+&]:mt-1" dir="auto" tabindex="0" data-message-author-role="assistant" data-message-id="bd3b19ff-eee2-4450-bb44-1067f66147be" data-message-model-slug="gpt-5-6" data-turn-start-message="true"> »Videnskabelige teorier om samfundet er imidlertid ikke altid lige lette at gå til, og i en dansk sammenhæng har det hidtil ikke været muligt at finde bøger, der samlet introducerer til den lange række af forskellige samfundsteorier, der har set dagens lys i de sidste 200 år« (s. 7). Dette er baggrunden for denne antologi, der er redigeret af to sociologer, Heine Andersen, docent ved Institut for Ledelse, Politik og Filosofi ved Handelshøjskolen i København, og Lars Bo Kaspersen, stipendiat ved Institut for Statskundskab i Århus. Redaktørerne har sammen med 22 andre personer – hovedsagelig sociologer fra henholdsvis Danmark, Norge og Sverige samt en enkelt fra England – bidraget til bogens 30 kapitler.