En velfærdsindikator for Danmark 1970-1990 - Jensen, Peter Rørmose (Økonomi & Politik, 2026)
For de, der skal styre og planlægge samfundsøkonomien, er det vigtigt at have et indtryk af hvordan befolkningens velfærd udvikler sig. Til dette formål har man ofte anvendt nationalregnskabets aggregerede mål for produktionen: bruttonationalproduktet (BNP). En vækst i BNP er således ofte blevet taget til indtægt for, at befolkningen har fået det bedre, eller med andre ord, at velfærden er steget.