Reformer, vækst og økonomisk ulighed - Iversen, Søren Peter (Økonomi & Politik, 2026)
Formålet med denne artikel er at diskutere sammenhænge mellem de økonomiske reformer og den økonomiske udvikling (økonomisk vækst og ulighed) de post-kommunistiske samfund Central- og Østeuropa og det tidligere Sovjetunionen. Artiklen diskuterer endvidere spørgsmålet om, hvordan man mest hensigtsmæssigt kan inddele de post kommunistiske lande undergrupper - hvis en sådan inddeling skønnes ønskelig. I forbindelse med det sidste spørgsmål introducerer artiklen brugen af klyngeanalyse (cluster analysis) i samfundsøkonomi deskriptiv og heuristisk øjemed.